over ons

12 de EDITIE COUNTRY & WESTERN FESTIVAL THORN KOMT ERAAN,
de 11e editie was een groot succes.

De organisatoren van het Country & Western Festival Thorn kunnen tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde 11 de editie. Honderden bezoekers vonden dan ook de weg naar het Witte stadje zoals Thorn ook genoemd word. De organisatie heeft een lange weg afgelegd om uiteindelijk uit te groeien tot één van de mooiste country festivals van de Lage Landen. Het is ook één van de weinige ECHTE Country & Western Festivals waarnaast het luisteren naar goede countrymuziek men ook letterlijk door de geschiedenis van het Wilde Westen kan wandelen. Door een heus Westernkamp met ook aandacht voor de indianen. Uiteraard is dit festival ook een must voor de honderden line-dansers die jaarlijks dit festival bezoeken.12e editie een flyer om U tegen te zeggen. Zoals ieder jaar is er ook dit jaar veel aandacht besteed aan de flyer met daarop enkel top acts uit de Belgische en Nederlandse countryscene.

De vrijdagavond wordt het festival geopend door Jill Fisher die new country/country en Countryrock brengt. Verder is er de Nederlandse band Reward met zanger John McCray, een must voor muziekliefhebbers en linedancers.

De zaterdag gaat het feest gewoon door met Indian Summer, een band met een dijk van een zangeres en line-dance gerichte countrymuziek. The Wieners zijn een fifties Rock & Roll Band die de muziek van Elvis, Buddy Holly en vooral The Everley Brothers laten herleven, deze band wordt omschreven als niet hard wel zeer goed. Lies is een Belgische zangeres die zowel de muziek liefhebbers als de line-dancers weet te bekoren met een uitgelezen country repertoire. Zingga is een countryband uit Drenthe die prachtige harmonisch Multi vocale muziek brengen, een absolute must voor muziekliefhebbers. In 2015 kregen ze de DCMA Award voor de “Song of The Year” voor hun zelfgeschreven: “Song For Luc”. Hetzelfde jaar werden ze in Duitsland/Oostenrijk uitgeroepen tot beste Duo van 2015 door Fair Play Country Music.

Zondag is de laatste dag van het festival maar zeker niet de minste Uit Nederland zijn er de topformaties Terry White band met zangers Terry White, een absolute must voor line-dancers en muziekliefhebbers. Hetzelfde geld voor TR Countryband, een echte Nederlandse top countryband met sinds kort Robbie Masters als leadzanger. Deze band brengt zeer goede countrymuziek waarbij de line-dancers altijd in beweging zijn. Heidi and ‘FOX’ Gido vormen een Nederlands/Belgisch Duo dat zowel in 2015 als 2016 in Texas de International Country Music Award wonnen. Ze brengen een mix van Country, ballades en aanstekelijke dance classics, een topper op dit festival. Route 66, last but not least is er de Belgische topper ROUTE 66. Deze band draait al meer dan twintig jaar mee aan de Belgische top en behaald in hun loopbaan al diverse Awards als beste Belgische Countryband, een waardige deelnemer aan dit festival.

Naast deze geweldige artiesten zijn er ook tientallen Westernshops en eetstands waar om te winkelen of de inwendige mens te bedienen. Dranken zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Tevens is er een camping en kampement waarvoor U kan reserveren via onze website.

BANDS

Patrick Koers
Sunday's Child
Malo Malo
Saints and Sinners
Blue Velvet
Anna McRose
volledige line-up
Bestel je tickets