10de UITGAVE COUNTRY&WESTERN FESTIVAL THORN, DE KROON OP HET WERK

Deze jubileum uitgave mogen we gerust "de kroon op het werk noemen" het resultaat van 10 jaar hard werken om een mooi Country&Western Festival neer te zetten met oog voor detail en kwaliteit

Ieder jaar weer gaan diverse bestuursleden op, pad om artiesten/bands te zoeken voor hun festival. Hiervoor doorkruisen ze België, Nederland en zelfs in Duitsland gaan ze op zoek naar nieuw talent.

Menig artiest heeft dan ook de afgelopen 10 jaar op het podium in Thorn gestaan en het is bij velen een streven om hier ooit te staan. De belangstelling vanuit de bands en artiesten is dan ook groot, het is immers een mooi referentie om op hun palmares te zetten . De taak van de organisatie bestaat er dan ook in om ieder jaar weer een kwalitatief en gevarieerd programma neer te zetten met oog voor linedancers en luisteraars.

Ook dit jaar zijn ze daar weer volledig in geslaagd, de publieke belangstelling was dan ook zeer groot en dat vertaalde zich reeds de vrijdag avond in een overvolle tent. Er was echt voor ieder wat wils en zowel de linedancers als de luisteraars kwamen uitvoerig aan hun trekken.

Voor het eerst had het festival met Andre ook een nieuwe presentator die meteen op de steun en het applaus van het publiek kon rekenen.

Was het de laatste jaren nat en miezerig weer, dit jaar straalde de zon tot grote vreugde van alle bezoekers en de organisatie die toch loopplanken hadden gelegd onder het motto "beter voorkomen dan genezen". Hoe dan ook het was PRACHTIG.

Ook de Marshalls van B&NL hebben hun steentje bijgedragen om deze 10de uitgave tot een succes te maken waarvoor onze waardering en dank. Na de tegenslagen door het slechte weer de laatste jaren stond het voortbestaan van dit festival even op de helling maar uiteindelijk mogen we iedereen gerust stellen "THORN BLIJFT BESTAAN" en het laatste weekend van augustus volgend jaar is er de 11de editie.

Zo mooi het festival was, zo triestig is wat er achteraf gebeurd is toen de container met al het materiaal van het festival in brand gestoken werd. Het was duidelijk brandstichting en hiervoor kon men zich niet verzekeren. Deze zeer laag bij de grond liggende daad heeft de organisatie ertoe genoodzaakt een oproep te doen om de nodige fondsen bij elkaar te krijgen om alles weer van nul af op te bouwen. De organisatie DANKT iedereen die hun op gelijk welke manier reeds gesteund heeft en nog zal steunen voor hun hulp. Samen kunnen wij ertoe bijdragen om het succes verhaal van het Country&Western Festival Thorn verder te zetten.

Voor wie het festival kent zou ik zeggen "goede wijn behoeft geen krans", voor wie hier nog nooit was, willen wij een bezoek aan dit festival zeer warm aanbevelen. Kom de sfeer proeven, bezoek een prachtig Westerndorp, kuier over de grote Westernmarkt, luistert en dans in een prachtige tent op de tonen van countrymuziek vertolkt door top artiesten.


Wij spreken alvast af voor 26,27 en 28 augustus in Thorn

Jean-Pierre Onsia, B&NL Country OnlineBeste Country Western Vrienden,

Wij namens de Organisatie Stichting Country Western Festival Thorn moeten u helaas het volgende mededelen. Wij zijn genoodzaakt u mede te delen dat volgens de wetgeving in Nederland, ons verplicht u te vragen om u wapens thuis te laten o.a.: imitatie, duplicaat en echte geweren en revolvers.
Ook al is er een verlof of vergunning voor handen. Er is ons door de gemeente en politie uitdrukkelijk op nagedrukt.
Als bij de controle van de politie deze toch aanwezig zijn dan worden ze in beslag genomen.
Wij hopen op u medewerking en begrip hiervoor.

Met vriendelijke groeten, Org. CWF Thorn.